Bardzo szybki francuski ślimak i do czego służą cukiernice...
Dziś chciałabym Wam pokazać sposób na bardzo szybkiego francuskiego ślimaka, którego może jeszcze nie znacie (małe szanse chyba) czyli zawijaniec z ciasta francuskiego z nutką cynamonu.
Taki deser pierwszej potrzeby z trzech składników: ciasto francuskie, masło i cynamon.
Cynamonowym masełkiem smaruje ciasto francuskie
Dwa krótsze brzego roluję do środka
Ślimaczki piekę przez 15 min w 220 st
Gotowe!
A przy okazji chciałabym Wam jeszcze pokazać do czego służą szklane cukiernice kupione w sklepie
z gatunku "wszystko po .... złotych".
Moje trafiły do łazienki; w jednej lakiery do paznokci czekają na lepsze czasy, w drugiej płatki do demakijażu :-)
ja wkładam parówki i ser- trochę nie na słodko.
OdpowiedzUsuńpomysł z cukiernicami jest rewelacyjny!!!
Ale pomysłowa jesteś, bardzo fajny pomysł z tymi cukiernicami. A gdzie dostałaś takie śliczne przywieszki cyferki? A ślimaka muszę upiec super pomysł szybko i mało składników idealne na szybki deserek, a cynamon uwielbiam więc to coś dla mnie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam gorąco.
Przewieszki wygrzebałam na Allegro, u tego sprzedającego:
Usuńhttp://allegro.pl/show_user.php?uid=11337493
Nie wiem czy jeszcze są, ale jak są, to nie wykupcie wszystkiego:-)
Magda,
OdpowiedzUsuńZnów dziękuję za super ekspresowy przepis. Jesteś normalnie jak pogotowie kulinarne;-)
Kurczę, u mnie brak takich sklepików, kiedyś jeden był i zlikwidowali. Za to lumpeksów na pęczki!!!
no te cukiernice świetnie wyglądają!!!aż nie wierzę, że ich nie widziałam jak ostatnio odwiedzałam taki sklepik:) a ślimaczki przepyszne...wiem, bo mi się kiedyś kilka dostało...mmmmm do tej pory wspominam z rozrzeweniem!buźka i wracaj do zdrowia (chociaż jak widać choroba sprzyja kreatywności:)
OdpowiedzUsuńTe rogale kapitalne! Też trzymam lakiery w podobnym słoju. Wreszcie jest porządek i ładnie to wyglada.
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie jest super, bo można z niego upiec różności. Twoje zawijaski sa super:)
OdpowiedzUsuń