Take away muffin
Muffina na wynos pakuje się oczywiście do.....
......słoiczka.
Najpierw jednak trzeba go na to odpowiednio przygotować :-)
- step 1: przekroić
- step 2: jedną połówkę włożyć do słoiczka, "przełożyć" kremem (np z serka mascarpone), do tego jakiś wyraźny akcent w postaci np musu malinowego
- step 3: przykryć to wszystko drugą połówką,
- step 4: zamknąć słoiczek, dodać wstążkę i łyżeczkę, gotowe!
Przepis na muffinki z twarogiem poniżej :-)
Miłego weekendu!!!!!
Na 12 muffinków potrzebne będzie:
- 2,5 szkl mąki
- 1/2 szkl cukru
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 100 g rozpuszczonego, przestudzonego masła
- 1 szkl mleka
- 2 jajka
Na masę serową potrzebne będzie:
- 250 g sera twarogowego
- 1 żółtko
- cukier waniliowy
i łaczymy wszystko razem za pomocą trzepaczki.
Masę serową przygotujemy poprzez dokładne zmiksowanie składników.
Do papilotek nakładamy łyżkę ciasta, na to porcję masy twarogowej (czyli ok czubatą łyżeczką), którą przykrywamy kolejną łyżką ciasta.
Pieczemy przez 25 minut w temp 170 st.
Enjoy!!!!!
Mmmm...Pyszności:D
OdpowiedzUsuńpysznie, pysznie, pysznie...:)
OdpowiedzUsuńpo składniki i zabieram się do roboty :D a można w konkretnym miejscu kupić słoiczek :)?
OdpowiedzUsuńhttp://eatlovefreak.blogspot.com/
Wyglądają przepysznie...zauroczona jestem tą muffinkową tasiemka;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko
Gdy tylko schudnę parę kilo to zrobie sobie mufinkową ucztę:) Piękne zdjęcia robisz kochana:)
OdpowiedzUsuńI znowu u Ciebie pyszny przepis:))Wypróbuję na 100%:)
OdpowiedzUsuńWitam! przeczytałam gdzieś, że chcesz kupić książki "Czas odnaleziony" i "Dobry wiatr", nadal jesteś zainteresowana, bo mam na sprzedaż w korzystnej cenie, jeśli tak to proszę o ifo na apfrackowiak@wp.pl.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Narobiłaś smaka, niam. Zaraz ruszam w poszukiwaniu czegoś słodkiego, sił nie mam aby coś piec. Tasiemka z mufinkami śliczna. :)
OdpowiedzUsuńPoproszę o tasiemkę mufinkową [mam zakaz na słodkości] więc mogę wstążeczkę dobre i to pozdrawiam Dusia
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
K.